september 25, 2023

0 comments

Ik vertel je graag wat de voordelen van het trainen van Australische Labradoodle-puppy vanaf jonge leeftijd zijn.

Want of je nu een nieuwe eigenaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in deze populaire hondenras, is het belangrijk om te begrijpen hoe
vroeg trainen kan helpen bij hun ontwikkeling. En waarom het ook zo leuk is om de band gelijk goed samen op te bouwen!

Met de juiste training kunnen Australische Labradoodles uitgroeien tot goed opgevoede en gehoorzame huisdieren.  Het begint allemaal op jonge leeftijd, wanneer hun hersenen en gedrag nog volop in ontwikkeling zijn. Door hen op jonge leeftijd te trainen, zijn ze meer vatbaar voor het leren van nieuwe commando’s en gedragsregels.

Je Doodle puppy leert gelijk goede manieren…..

Het helpt je Australian puppy direct om om goede manieren te
leren, zoals zindelijkheidstraining en het niet bijten in tenen of kuiten!

Ook kunnen ze basistrucs en gehoorzaamheidscommando’s aanleren. Bovendien kan training op jonge leeftijd helpen om
eventuele gedragsproblemen te voorkomen of te verminderen.

Het ene hondje is het andere niet! Amy zorgde er voor dat mijn pubers met opgerolde broekspijpen door de kamer liepen (MAMMM!!! Ze doet het weer, help!) – Hilarisch natuurlijk die pubers die dan even niet weten wat te doen. Toch was ook precies het moment dat we haar direct zijn gaan trainen, dit nooit meer te doen door middel van de afleidingsoefening.

Phoebe daarentegen heeft nooit aan een broekspijp geknabbeld en nog nooit gehapt in kuiten tenen of handen.

En als je merkt dat je hondje toch wat happeriger is, dan kan je het beste gelijk afleren om op je handen te kauwen. Veel mensen vinden dit grappig en aandoenlijk, en toch laat je dit beter niet toe. Dus of je nu een nieuwe eigenaar bent van een Australische Labradoodle-puppy of gewoon geïnteresseerd bent in trainingstechnieken, is dit artikel een must-read. Ontdek de voordelen van het vroeg trainen van deze schattige pups en leer hoe je ze kunt helpen opgroeien tot goed gemanierde gezinsleden.

Inleiding tot het trainen van Australische
Labradoodle puppy’s

Vroege training is van cruciaal belang voor Australische Labradoodle-puppy’s maar hé natuurlijk … voor ALLE puppy’s.  Op jonge
leeftijd zijn ze nog volop in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. Dit is het moment waarop hun hersenen het meest ontvankelijk zijn voor het leren van nieuwe vaardigheden en het vormen van gedragspatronen. Door ze op jonge leeftijd te trainen, kun je een sterke
basis leggen voor hun verdere ontwikkeling en de unieke band die je samen aan het opbouwen bent.

En met enkele tientallen seconden per sessie, die je een keer of 3 x per dag herhaalt zit een oefening zoals, kijk! focus, kom er al heel snel in.

Australian labradoodle puppies training
Oké, enige aandacht heb je wel nodig! Papiertje is natuurlijk no-go. Het speeltje wel…

Een van de belangrijkste voordelen van vroege training is het aanleren van goede manieren. Dit omvat het zindelijk maken van de puppy, zodat hij begrijpt waar hij zijn behoefte moet doen. Het voorkomen van bijtgedrag is ook een belangrijk aspect van vroege training. Door de puppy te leren wat wel en niet acceptabel kauwmateriaal is, kun je voorkomen dat hij ongewenst bijtgedrag ontwikkelt. Zorg dus dat je een lekker botje paraat hebt en biedt dit aan in plaats van je vinger 🙂

Naast goede manieren helpt vroege training ook bij het aanleren van basiscommando’s.

Dit omvat commando’s zoals klaar, kom hier en ook een attentie geluidje aanleren kan je al helpen met de eerste poging die je hondje heeft bij lekker knabbelen  aan je je bank of meubels.

Ze zullen zeker het botje verkiezen boven de bank als ze weten wat goed en niet oké is. het mooie is, met enkele seconden per dag + herhaling zit dit er echt zo in, want Australian labradoodle puppies zijn hardstikke slim!

Het aanleren van deze commando jonge leeftijd legt de basis voor verdere gehoorzaamheidstraining en maakt het gemakkelijker om de puppy te controleren in verschillende situaties. Dit maakt alles ook een stuk veiliger.

Belang van vroege training voor Australian
Labradoodle puppy’s

Een van de beste manieren om Australische Labradoodle-puppy’s te trainen, is door middel
van positieve bekrachtiging. Dit betekent dat je beloningen en lof gebruikt om gewenst
gedrag te versterken. Positieve bekrachtiging is effectief omdat het de puppy motiveert om
te leren en goed gedrag te herhalen.

Kies dus een woordje als beloning dat je kunt koppelen aan het goede gedrag.
“Goed zo!” is waarschijnlijk niet het beste woord omdat je dit mogelijk ook zegt tegen je klant, je kinderen of wie dan ook.

Een uniek woord kan zijn “YES!”dat gebruik je aanzienlijk minder. Ik ken zelfs hondeneigenaren die het beloningswoord “Tosti!” gebruikte.

Have fun met het bedenken van het toverwoord. Wees er consequent in met je hele familie….

Bij positieve bekrachtiging is het belangrijk om beloningen te kiezen die waardevol zijn
voor de puppy. Dit kan voedsel, speelgoed of lof zijn, zoals het beloningswoord. Beloon de puppy onmiddellijk nadat hij
het gewenste gedrag heeft vertoond, zodat hij de associatie kan maken tussen het gedrag en de beloning.

Het is ook belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het gebruik van positieve bekrachtiging. Herhaal de oefeningen regelmatig, bijvoorbeeld 3 dagen achterheen oefening doen van 20 seconden en dat drie keer per dag. Beloon de puppy consequent voor goed gedrag. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke basis en maakt het gemakkelijker om
complexere commando’s aan te leren.

Zo’n ultrakort trainingsmomentje per dag levert zoiets op als dit:

Kijk hier zie je Phoebe. Ze was hier 8 weken oud en beheerst de attentie oefening al volledig!

 

>
× Hoe kan ik je helpen?