september 23, 2023

0 comments

Hoe vind je de voor jou perfecte Australian Labradoodle Pup in Zuid-Holland?

De Australian Labradoodle is een relatief recent ontwikkeld hondenras dat ontstaan is uit de kruising van verschillende hondenrassen, waaronder de Labrador Retriever, de Cocker Spaniël en de Poedel, met als doel het creëren van een allergievriendelijke en intelligente gezinshond met een vriendelijk karakter. Het verhaal van de Australian Labradoodle gaat terug tot de jaren 80 van de vorige eeuw in Australië, waar fokkers begonnen te experimenteren met het fokken van deze nieuwe hybride honden.

Hoe Maak Ik een Keuze voor een Australian Labradoodle Pup?

Ik zal je uitleggen waarom het belangrijk is om een weloverwogen keuze te maken.

Vaak heb je een voorkeur voor kleur of geslacht en zelf voor de grootte van de Australian Labradoodle.
Zo wilde ik graag een bruine medium maat en bijvoorkeur een teef. Toen ik 6 maanden op de wachtlijst stond heb ik mijn keuze bijgesteld. Ik ben op zoek gegaan naar een kleinschalige fokker waarbij de pups in huis opgroeide.

Ik kwam op puppy bezoek en werd smoorverliefd op een witte Labradoodle reu maat standaard; dat houdt in de grootste formaat. Wat ik daarvan leerde is dat de match altijd het belangrijkste is. Belangrijker dan je voorkeur. Deze witte reu is jarenlang mijn maatje geweest.
Ik kon lezen en schrijven met deze hond.

Waarom? Hij was gevoelig maar niet té… een knuffelkont maar niet te opdringerig. Hield van grote wandelingen maar af en toe wat kleiner was geen punt.

Over naar jou: hoe wij de juiste pup zullen matchen aan jouw  levensstijl en behoeften:

We gaan in gesprek, hoe vaak ben je thuis. Wil je een actieve hond of meer een wat rustiger karakter.
Uiteindelijk zal altijd de fysieke match, al we kennis maken met elkaar, jij, de pup en ik zien we wat een goede match zal zijn.

En je zal dan ook zien: ja, je had bepaalde voorkeuren maar als er een match is, is er een match en dan weet je van binnen ook dat jullie bij elkaar horen.

Grootte van je Australian Labradoodle Pup

Wij fokken momenteel alleen mini Australian Labradoodle pups. Deze maat is lekker handzaam. Je kunt makkelijk meerdere honden, als je dat zou willen 🙂 , vervoeren in een gemiddelde auto. Kleine honden worden makkelijker geaccepteerd op vakantielocaties. En ze kunnen ook nog eens lekker op schoot. Je hond in bad doen is geen groot gedoe maar zo gepiept en niet onbelangrijk het schattigheidsgehalte is ook heel groot.

Inmiddels hebben wij een medium maat en een mini en ik vind de kleinere maat toch wel een stuk fijner.  De standaard Australian Labradoodle op de achterbank is wel te doen maar je bent wel de halve achterbank in je auto kwijt aan hond.

>
× Hoe kan ik je helpen?